www.thedaaf.com – 9 t/m 11 april

De Corona pandemie heeft wereldwijd beurzen, winkels, musea en tentoonstellingen gesloten. Om kunstminnend en -kopend publiek in deze tijd toch een evenement te bieden, wordt van 9 t/m 11 april a.s. online een kwalitatief hoogwaardige beurs georganiseerd. Deze eerste Nederlandse online kunst- en antiekbeurs The Dutch Art & Antiques Fair – www.thedaaf.com wordt georganiseerd door de leden van de Koninklijke Vereniging van Handelaren in Oude Kunst (KVHOK). Iedereen van naam en faam in Nederland doet mee.

Ook de kunst- en antiekhandel wordt steeds digitaler. Online aanwezigheid is in deze tijd essentieel. Vindbaarheid op internet, heldere informatie, bedieningsgemak van websites, transparante prijzen. Het landschap is veranderd.

Bijna 50 deelnemers hebben een ‘stand’ op www.thedaaf.com, presenteren er elk 21 stukken. Nieuwe aanwinsten op de meest uiteenlopende gebieden: van gravures tot glaswerk, van Hollandse meesters tot Russische iconen, van de grandeur van Louis Seize tot doordachte eenvoud van 20ste-eeuws ontwerpen, Fine Jewellery en Aziatica, en veel meer waaraan de Nederlandse kunsthandel rijk is. Alles stukken die op de TEFAF en PAN niet zouden misstaan.

Op deze eerste Nederlandse online beurs staan in de verschillende ‘etalages’ objecten opgesteld en wanneer hier op wordt geklikt, worden beschrijvingen en extra foto’s zichtbaar. Onpersoonlijke winkelmandjes zijn er niet te vinden, het blijft immers een metier waarbij het mooi is handelaren te ontmoeten, naar verhalen te luisteren en gevoed te worden met kennis. De standhouders zitten klaar achter hun PC/telefoon om vragen te beantwoorden en met bezoekers in gesprek te gaan.

Ervaren kopers zullen in eerste instantie direct op bezoek gaan bij de hen bekende adressen. Maar de stap naar een andere handelaar is snel gemaakt, daarin voorziet een multidisciplinaire beurs. Dat was bij fysieke beurzen altijd al zo, online gaat het nog gemakkelijker. Maar ook kijkers die nog niet weten wat ze zoeken, nadenken over wat er voor kunst aan de wand kan, wat er allemaal in een eclectisch interieur past, of die zich vrijblijvend willen laten inspireren, die bezoekers kunnen langs de op onderwerp gesorteerde stukken browsen en goed zien wat er op de markt wordt aangeboden.

Champagne

De inhoud van elke stand is pas zichtbaar op het moment van opening: op vrijdag 9 april om 14.00 uur. Alle stands sluiten weer op zondag 11 april om 21.00 uur. Alle bezoekers die op 9 april een aankoop doen, krijgen daarbij een fles champagne cadeau. Dit om het gevoel van feestelijkheid te versteken, tijdens de openingen van fysieke beurzen wordt immers ook champagne geschonken.