Lourens Alma-Tadema, 1 oktober – 13 november 2016

Tegelijk met de Alma-Tadema tentoonstelling in het Fries Museum, houden wij een verkoopexpositie in de galerie “Prins van Waldeck”, Grote Kerkstraat 18 te Leeuwarden.

Vanaf 1 oktober presenteert het Fries Museum de grootste tentoonstelling uit zijn geschiedenis: Alma-Tadema – klassieke verleiding. Uit heel de wereld komen topschilderijen dit najaar naar Leeuwarden.

Dat Alma-Tadema een slim zakenman was en van zijn schilderijen prenten liet maken die goed verkocht en verzameld werden, is te zien van 1 oktober t/m 13 november 2016 in een bijzondere verkoopexpositie van de originele etsen en gravures.

Wij brengen in 37 prachtige, originele prenten van Sir Lawrence (Lourens) Alma-Tadema. De prenten zijn gegraveerd naar de geromantiseerde schilderingen van het leven in de klassieke oudheid, waarmee Alma-Tadema half Europa en Amerika wist te verleiden. Decoratief, weelderig gedetailleerd, kleurig en vaak sensueel, en zowel historisch als archeologisch verbazingwekkend goed gedocumenteerd. Gravures van hem zijn zeldzaam geworden. Nu Alma-Tadema opnieuw volop in de belangstelling staat, zijn ze gezocht.

Wij zijn in Leeuwarden voor u geopend van woensdag t/m zondag van 11:00-17:00.

Zie hier het persbericht-alma-tadema-de-originele-etsen-en-gravures, de catalogus vindt u hier.

On Gallerease.com there is a good article about this event in English, please check here.

Op If then is now staat een kort artikel, zie hier.

Ook de lokale pers schrijft over de expositie, zie hier voor het artikel op liwwaders.nl.

Tijdschrift Collect schrijft het volgende: artikel-collect-oktober-2016-lourens-alma-tadema-de-originele-etsen-en-gravures

artikel-collect-oktober-2016-lourens-alma-tadema

Goed is ook het artikel in het Friesch Dagblad: alma-tadema-begenadigd-schilder-en-slim-zakenman

alma-tadema-begenadigd-schilder-en-slimme-zakenman-friesch-dagblad