The Ever New Horizon – Lawrence Alma-Tadema, 1904

THE EVER NEW HORIZON Staalgravure vervaardigd door Charles Oliver Murray in 1904 naar het schilderij (Opus CCCLXXV uit 1903) van…

Lees verder

1.850

THE EVER NEW HORIZON

Staalgravure vervaardigd door Charles Oliver Murray in 1904 naar het schilderij (Opus CCCLXXV uit 1903) van Sir Lawrence (Lourens) Alma-Tadema. Met potlood gesigneerd door Alma-Tadema en Murray. Later met de hand gekleurd. H x B: 49 x 38 cm.

Vanaf 1880 begint Alma-Tadema aan een reeks schilderijen waarop vrouwen zijn afgebeeld die zich hoog op imposante marmeren terrassen bevinden en uitkijken over een heldere Middellandse Zee.

Hoewel er weinig archeologische voorwerpen zijn afgebeeld, lijken ze in een specifieke tijd en plaats te zijn gesitueerd: de Romeinse tijd aan de Golf van Napels.

Klassieke bronnen beschrijven deze kustlijn als een populaire vakantie bestemming uit het vroeg Romeinse Rijk. De rijken bouwden luxe villa’s langs de baai op de randen van de klippen.

De drie vrouwen op The Ever New Horizon lijken echter minder ontspannen dan de dames op het fameuze The Coign of Vantage [vert.: een gunstig uitkijkpunt] uit 1895. De vrouwen lijken door hun geliefden te zijn verlaten en hopen, uitkijkend over zee, op hun terugkomst.

Prijs: Euro 1.850,- (incl. lijst)