Havengezicht Rotterdam – Eugène Rensburg, 1918

HAVENGEZICHT ROTTERDAM Tekening met Oostindische inkt en aquarelverf van de hand van Eugène Rensburg (1872-1956), gesigneerd “Eug. Rensburg. 1918“. Afm.…

Lees verder

1.450

HAVENGEZICHT ROTTERDAM

Tekening met Oostindische inkt en aquarelverf van de hand van Eugène Rensburg (1872-1956), gesigneerd “Eug. Rensburg. 1918“. Afm. 39,2 x 66 cm.

Er wordt hard gewerkt op het water voor het Havengezicht Rotterdam. Stoomsleepboten varen af en aan, brengen niet gemotoriseerde binnenvaarders naar hun plek in de haven. Grote vrachtschepen liggen voor anker. Op de voorgrond is nog een meerboei vrij. We zien de stad met links de Leuvehaven, de Maaskade met de Boompjes en Oostindisch Huis/Vrij Entrepôt, in de achtergrond St. Laurenskerk en Zuiderkerk.

Rensburg woonde het grootste gedeelte van zijn leven in Rotterdam. Hij was opgeleid aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus Amsterdam en de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag onder leiding van J. van Delden. Hij heeft vooral naam gemaakt met zijn topografische pentekeningen. Hij werd wel een handig stadstekenaar genoemd. Ook heeft hij meer dan 5000 etsen gemaakt, waaronder circa 450 stuks van de stad Rotterdam. Het gemeentearchief van Delft bezit diverse tekeningen van hem en het Belastingmuseum van Rotterdam bezit enkele mooie aquarellen van hem.

Prijs: Euro 1.450,-