Verkoopexpositie ‘Echte Winters’ – t/m 20 december 2020

Echte Winters’ – ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw. Prenten en tekeningen met winterse gezichten vol ijsvermaak. Te zien bij ons aan de Bernard Zweerskade 18 te Amsterdam, tot en met zondag 20 december.

De winter ligt veel Nederlanders na aan het hart. De gedachte aan ijs en schaatsen alleen al doet het sneller slaan. Vroeger even goed als tegenwoordig. Dat maakt deze presentatie van maar liefst 47 ijsgezichten uit de 17de-19de eeuw duidelijk. Schaatsers jong en oud, kolfspelers, priksleetjes en rijk versierde arrensledes, vrolijke vrijages en valpartijen, koek-en-zopie aan de kant, maar ook houtvervoer, palingsteken en andere winterse activiteiten. Een grote variatie, die een onderhoudende en informatieve kijk geeft op het leven tijdens het koudste seizoen in vroeger eeuwen. Zeker in economisch mindere tijden zorgen zulke taferelen voor hartverwarmend kijkgenot.

Deze expositie speelt in op de vraag naar houvast in onze onzekere tijden. Al eeuwen lang herkent men in ijsgezichten die goede oude tijd en wordt een brug geslagen naar een (ver)heerlijk(t) verleden.

Een overzicht van de tentoongestelde werken vindt u hier.

Mocht u willen langskomen, dan vragen wij in verband met corona u een afspraak te maken, zodat wij bezoekers kunnen spreiden. Dat kan via email: interantiquariaat@chello.nl, of telefonisch 06-53737422.

In het kader van de expositie verschijnt een Echte Winters-kwartetspel dat u voor €6,- (plus verzendkosten) bij ons kunt bestellen.