London – Thomas Sulman, c. 1870

“London from the South side of the Thames“, groot formaat houtgravure vervaardigd door Robert Loudan Sr., naar een tekening van…

Read more

London from the South side of the Thames“, groot formaat houtgravure vervaardigd door Robert Loudan Sr., naar een tekening van Thomas Sulman. Uitgegeven als supplement bij de Illustrated London News. Later met de hand gekleurd. Afm.: 42,5 x 131 cm.

Zeer gedetailleerd panorama van Londen gezien vanuit een ballon. We zien de stad vanaf een punt boven Kensington, het toont de Theems vanaf de Houses of Parliament tot aan St Katherine’s Dock in het jaar voordat de Thames Embankment bill werd aangenomen, het wetsvoorstel dat heeft geleid tot de bouw van de Victoria en Albert Embankments. Aan de noordkant van de Theems zien we onder andere Buckingham Palace, Hyde Park Corner, de klokkentoren van de Big Ben, Trafalgar Square, St Paul’s Cathedral, Monument en de Tower of London, met in de verte Regent’s Park, Hampstead en Highgate. Aan de zuidkant van de Theems staan Lambeth Palace, Bethlem Royal Hospital (tegenwoordig het Imperial War Museum), Waterloo Station, St George’s Circus en Elephant and Castle.

Thomas Sulman (ca. 1834-1900) was een specialist in het vervaardigen van stadsgezichten in vogelvlucht perspectief met behulp van ballonnen, waaronder Londen, Oxford, Glasgow en New York. Hij werkte voor de Illustrated London News. Sulman studeerde aan het Londense Working Men’s College tussen 1854-1858, waar hij een leerling was van, en later een graveur voor, Dante Gabriel Rossetti.

Prijs: VERKOCHT