Belle Époque – flirt in de bistro – Richard Ranft, ca. 1890

Belle Époque – le flirt dans le bistro. Tekening met Oost-Indische inkt en kleurpotlood vervaardigd door Richard Ranft rond 1890.…

Lees verder

750

Belle Époque – le flirt dans le bistro. Tekening met Oost-Indische inkt en kleurpotlood vervaardigd door Richard Ranft rond 1890. Gesigneerd links onder. Afm.

We zien een forse vrouw in extravagante outfit, inclusief hoed versierd met veren en bloemen en een nerts om haar hals. Met haar uitdrukking en lichaamstaal verraadt ze dat ze de jongeman bewondert: “Ah petit homme… ce que je ferai de folies pour toi, si j’avais dix ans de moins”. [Ah, kleine man… wat zou ik gekke dingen voor je doen, als ik tien jaar jonger was.] Haar blik en houding zijn vol verlangen.

De jongeman in zijn opvallende pak, heeft een tevreden glimlach op zijn gezicht. Hij lijkt zich bewust te zijn van de aandacht die hij krijgt van de dame naast hem. Hij is zelfverzekerd, heeft de handen samen gevouwen, alsof hij geniet van de situatie.

De twee mannen op de achtergrond lijken onderling in gesprek te zijn en lachen om de humoristische situatie.

Richard Albin Ranft (1862-1931) was een Zwitserse kunstenaar actief in Parijs en wordt gerekend tot de postimpressionisten. Hij genoot bekendheid als portret- en landschapsschilder, graveur en illustrator.

Prijs: Euro 750,-