INTER-ANTIQUARIAAT MEFFERDT & DE JONGE

Antieke land- en zeekaarten, stadsgezichten, grafiek en tekeningen

 

Inter-Antiquariaat

Bijna 50 jaar zijn Inter-Antiquariaat en antiquariaat Pieter Mefferdt actief met het kopen en verkopen van antieke boeken, atlassen, prenten en tekeningen. Tot begin jaren 1990 ging het voornamelijk om tussenhandel, tegenwoordig richten we ons uitsluitend nog op de particuliere (en soms ook institutionele) liefhebbers en verzamelaars.

 

Over ons

Inter-Antiquariaat en Antiquariaat Pieter Mefferdt treden sinds 2002 naar buiten onder één naam: Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jonge. Het bedrijf is van oprichter Peter de Jonge (1936-2004) overgegaan op zijn zoon Robert-Jan de Jonge (1967). Partner Harry Kenter (1933-2020), eigenaar van antiquariaat Pieter Mefferdt, is met pensioen gegaan in 2009.
Wij verkopen de mooiste stadsplattegronden, land- en zeekaarten uit de 16 de tot en met de 19de-eeuw. Ook stadsgezichten, getekend en gedrukt tot ca. 1850, vormen een belangrijk onderdeel van de collectie. Wij houden van prenten en tekeningen met een verhaal, veelal een stuk Nederlands cultureel erfgoed. Daarnaast zijn wij sinds een jaar of 15 wereldwijd de grootste handelaar in staal- en heliogravures van Sir Lawrence Alma-Tadema.
Antiquarische boeken maken op dit moment geen deel uit van de verkoopvoorraad.

Alle aangeboden stukken zijn echt en antiek

Wij handelen niet in nadrukken. Alle aangeboden
stukken zijn echt en antiek. Wij garanderen dat stukken zijn vervaardigd op of rond in beschrijvingen genoemde data, meestal in de 17de, 18de en 19de-eeuw. Echtheidscertificaten worden verstrekt voor alle verkochte stukken.

U vindt ons op een aantal beurzen per jaar.Ook wordt er jaarlijkse meestal nog een verkooptentoonstelling georganiseerd. Catalogi voor deze evenementen verschijnen in drukvorm en op onze site.

De website toont slechts een deel van onze collectie. Buiten de evenementen om kunt u op afspraak altijd bij ons langskomen.