Rozen – Henri Privat-Livemont, ca. 1900

PRACHTIGE EN ZELDZAME SET ART NOUVEAU BLOEMEN “Roses Variées“ uit de de serie “Quatre Planches Fleurs Décoratives“, kleurenlitho ontworpen door…

Lees verder

1.350

PRACHTIGE EN ZELDZAME SET ART NOUVEAU BLOEMEN

Roses Variées“ uit de de serie “Quatre Planches Fleurs Décoratives“, kleurenlitho ontworpen door Henri Privat-Livemont. Uitgegeven in 1903 door Clément, Tournier & Co. te Genève. Afm. 54,5 x 25 cm.

Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid en geur. Joséphine de Beauharnais, de echtgenote van Napoleon Bonaparte richtte bij haar Kasteel van Malmaison een rozentuin in, waarin alle destijds bekende rozen stonden. Tijdens de 18e en de 19e eeuw ontstonden er naar aanleiding van dit voorbeeld vele rosaria. Deze pronktuinen stonden vol met allerlei rozensoorten.

Henri Privat-Livemont (1861-1936) was een art nouveau-kunstenaar oorspronkelijk uit Schaarbeek (Brussel). Van 1883 tot 1889 werkte en studeerde hij in de ateliers van Lemaire, Lavastre & Duvignaud. Samen met Lemaire creëerde hij het decor van het Théâtre Français en het Hôtel de Ville, Parijs. Later verhuisde hij terug naar Brussel en werkte daar aan theaters en casino’s.

Prijs: Euro 1.350,- (incl. lijst)