Avril – William de Leftwich Dodge, 1900

“Avril” (girl playing the flute), heliogravure uitgegeven in 1900 door Manzi, Joyant & Co. van het schilderij van William de…

Lees verder

450

Avril” (girl playing the flute), heliogravure uitgegeven in 1900 door Manzi, Joyant & Co. van het schilderij van William de Leftwich Dodge. In de tijd met de hand gekleurd. Afm.: 33 x 24,7 cm.

Deze idyllische scène speelt zich af in een oud-Griekse setting. In het midden van een weelderig veld staat een jong meisje, omgeven door de natuur. Ze laat een melodie klinken op haar fluit.

Een bloeiende oleander straalt vitaliteit uit en de zon werpt een warm licht op het tafereel, waardoor de kleuren levendiger worden.

Aan de horizon achter het meisje de uitgestrektheid van de zee. Haar villa ligt aan het water. In de verte is een trireem te zien en suggereert het avontuur van de grotere wereld buiten het veld.

De Amerikaanse schilder William de Leftwich Dodge (1867–1935) was bekend om zijn schilderijen met historische en klassieke thema’s, waaronder scènes uit de Klassieke Oudheid en mythologie. Hij was actief aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw en behoorde tot de kunstenaars die werden beïnvloed door de neoclassicistische en romantische stromingen.

Prijs: Euro 450,-