Tentoonstellingsaffiche van de “Association d’Art Union” – Gustave Flasschoen, 1910

Ontwerp voor een tentoonstellingsaffiche, tekening met pen en gouache van de hand van Gustave Flasschoen uit 1910. Gesigneerd links onder…

Lees verder

850

Ontwerp voor een tentoonstellingsaffiche, tekening met pen en gouache van de hand van Gustave Flasschoen uit 1910. Gesigneerd links onder de voorstelling “G Flasschoen“. Afm. ca. 40 x 30 cm.

Gustave Flasschoen was een Belgische kunstenaar, geboren en gestorven te Brussel (1868-1940). Hij was schilder, tekenaar, illustrator en graficus, maar begon als ontwerper van kunstaffiches en enkele boeken.

Dit affiche ontwerp affiche was voor een tentoonstelling van de “Association d’Art Union” in het Musee Moderne te Brussel.

De “Association d’Art Union” was een Belgische kunstenaarsvereniging opgericht in 1904 en organiseerde tentoonstellingen en evenementen om kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk aan een breder publiek te tonen. Door dergelijke activiteiten te ondersteunen, trachtte de vereniging de artistieke uitwisseling te bevorderen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de kunstscene in België.

Brussel was een artistiek kruispunt, een broeinest van artistieke experimenten en culturele vernieuwingen. De kunstscene werd er in die periode beïnvloed door verschillende stromingen, waaronder het symbolisme, het impressionisme en het begin van het modernisme. Het publiek van de Belle Époque staat te dringen om de tentoonstelling in het Musee Moderne te bezoeken.

Prijs: Euro 850,- (incl. lijst)