Femmes sautillent – Alméry Lobel-Riche, ca. 1920

Femmes sautillent, droge naald ets met kleur vervaardigd rond 1920 door Alméry Lobel-Riche. Gesigneerd en genummerd met potlood onder de…

Lees verder

975

Femmes sautillent, droge naald ets met kleur vervaardigd rond 1920 door Alméry Lobel-Riche. Gesigneerd en genummerd met potlood onder de voorstelling. Afm. (plaatafdruk): 35 x 25 cm.

Les Années Folles” waren een tijdperk van bruisende culturele, artistieke en sociale activiteit. In Parijs kwamen kunstenaars, schrijvers, muzikanten en intellectuelen uit de hele wereld samen.

Net als in de Verenigde Staten werd jazzmuziek populair in Frankrijk tijdens de jaren ’20. In talloze jazzclubs waren live-optredens en nieuwe dansstijlen, zoals de Charleston, werden populair onder jongeren. Er werd ook gedanst in de natuur, op openbare plaatsen zoals parken, stranden en velden, waar mensen de ruimte hadden om vrij te bewegen.

Sommige dansen kregen speciale namen, zoals “moonlight dancing”, waarbij onder de maan werd gedanst, of “picnic dancing”, waarbij tussen het dansen door genoten werd van een maaltijd in de buitenlucht. Vrouwen droegen kortere rokken, bobkapsels en meer onthullende kleding, wat de vrijere en meer liberale houding van de samenleving weerspiegelde.

De nieuwe ideeën en expressievormen moeten door grafisch kunstenaar Alméry Lobel-Riche (1877-1950) zijn verwelkomd en omarmd. Zijn werk was veelal zeer erotisch en voor zijn tijd controversieel.

Prijs: Euro 975,- (incl .lijst)