Jaren ’50 filmposter – Angelo Cesselon

Tekening met temperaverf vervaardigd rond 1954 door Angelo Cesselon. Afm. (voorstelling) 40,5 x 54,5 cm. In de jaren ’50 beleefde…

Lees verder

1.750

Tekening met temperaverf vervaardigd rond 1954 door Angelo Cesselon. Afm. (voorstelling) 40,5 x 54,5 cm.

In de jaren ’50 beleefde de filmindustrie een gouden tijdperk van creativiteit en innovatie. Filmposters weerspiegelen de stijl, sfeer en trends uit die tijd. De posters waren kleurrijk en levendig, met illustraties die aandacht trokken. Bekende acteurs en actrices werden afgebeeld om de film aanlokkelijk te maken voor een groot publiek. Ze waren een essentieel onderdeel van de marketing, er werden in die tijd nog geen trailers van films werden gemaakt. De poster was daarmee een van de weinige manieren waarmee men informatie kreeg over de nieuwe films die in de bioscopen draaiden.

Foto’s waren moeilijk te reproduceren en waren kostbaar. Het hier getoonde ontwerp voor een poster is typisch voor de jaren ‘50. Met deze getekende stijl kon veel in één beeld worden samengebracht en grafisch worden duidelijk gemaakt waar een film over ging. Vermoedelijk gaat het hier om een romantische komedie met in de hoofdrollen Jennifer Jones (1919-2009) en Tyrone Power (1914-1958).

Angelo Cesselon (1922-1992) staat bekend om zijn opvallende filmposters voor Italiaanse en internationale films. Zijn werk kenmerkt zich door gedurfde, fantasierijke en visueel aantrekkelijke composities die hebben bijgedragen aan de marketing en promotie van talloze films.

Prijs Euro 1.750,- (incl. lijst)