La Fileuse + La Brodeuse – Henri Privat-Livemont, 1904

“La Fileuse” en “La Brodeuse”, lithografieën ontworpen door Henri Privat-Livemont, gedrukt in kleur in 1904. In de voorstelling linksonder ondertekend…

Lees verder

1.850

La Fileuse” en “La Brodeuse”, lithografieën ontworpen door Henri Privat-Livemont, gedrukt in kleur in 1904. In de voorstelling linksonder ondertekend en gedateerd “Privat Livemont 1904”. Afm.: (elk) 27,4 x 36,8 cm.

La Fileuse” [de spinster] en “La Brodeuse” [de borduurster] tonen jonge vrouwen onder een kastanjeboom aan het werk aan een spinnewiel en aan een borduurraam. De fraaie asymmetrische composities zijn gekenmerkt door vloeiende lijnen, gestileerde vormen en organische motieven, typisch voor de Art Nouveau-stijl. Het gebruik van heldere kleuren en ingewikkelde patronen verhogen de algehele esthetiek van het werk.

De Belgische kunstenaar Henri Privat-Livemont (1863-1936) was een belangrijke figuur in de Art Nouveau-beweging en is het best bekend om zijn decoratieve affiches en illustraties. Hij studeerde aan de Académie Royale des Beaux-Arts in Brussel en later werkte hij als commercieel kunstenaar, door reclameposters te ontwerpen voor verschillende bedrijven. Zijn werk was zeer invloedrijk in de ontwikkeling van de Art Nouveau-beweging en wordt wereldwijd erkend als een van de beste voorbeelden van Art Nouveau grafisch ontwerp. Zijn vele affiches, vaak bekroond, maakten hem de Belgische Alphonse Mucha.

Prijs: Euro 1.850,- (set van twee)