Les Dandys – George de Sonneville, 1929

“Les Dandys”, lithografie uit 1929 ontworpen door George de Sonneville. Afm. 46 x 61 cm. George de Sonneville (1889-1978) was…

Lees verder

650

Les Dandys”, lithografie uit 1929 ontworpen door George de Sonneville. Afm. 46 x 61 cm.

George de Sonneville (1889-1978) was een van de oprichters van de “Salon des Indépendants Bordelais“, een kunstenaarsvereniging in Bordeaux die zich spiegelde aan de beroemde “Salon des Indépendants” van Parijs. De Salon bood vanaf 1928 onafhankelijke kunstenaars de mogelijkheid hun werk tentoon te stellen buiten de traditionele kunstsalons en gevestigde instituten.

Op dit groepsportret van Les Dandys zien we de heren die lid waren van deze illustere club. Een beeld van elegantie en individualiteit. Er hangt een sfeer van sophistication en zelfverzekerdheid. Een gay gezelschap met een mix van nonchalant zelfvertrouwen en karikaturale gezichtsuitdrukkingen. De centrale figuur (vermoedelijk De Sonneville zelf) wordt gelauwerd. Heren met een relaxte levensstijl en rebelse geest, uiteraard met smaak en sociale status.

Na dit moment van aandacht gaan de gesprekken weer over kunst, literatuur, esthetiek  en maatschappelijke kwesties, met een vleugje ironie en verfijnde humor.

Prijs: Euro 650,-