Valencia, Gobierno Militar – Juan Cámpora Rodríguez et al., ca. 1935

ONTWERP VOOR HET GEBOUW VAN DE MILITAIRE OVERHEID VAN VALENCIA Architectonische tekening met inkt en aquarel voor de Generaliteit van…

Lees verder

450

ONTWERP VOOR HET GEBOUW VAN DE MILITAIRE OVERHEID VAN VALENCIA

Architectonische tekening met inkt en aquarel voor de Generaliteit van Valencia, ontworpen rond 1935 door Juan Cámpora Rodríguez, Tomás Asensio Andrés, Juan Gordillo Nieto en Miguel Niudo. Afm: ca. 65 x 65 cm.

Aan het einde van de jaren 1930, tegen de toen pittoreske achtergrond van de wijk El Pla del Remei (“El llano del Remedio” in het Spaans) in Valencia, werd een imposant gebouw ontwerpen met een veelzijdig doel. Het idee was om militair bestuur (“Gobierno Militar”) te combineren met culturele ontwikkeling (“Centro Cultural de los Ejercitios”) en officiersresidentie (“Residentia de Officiales”). Een symbool van discipline, creativiteit en gemeenschap binnen de regionale strijdkrachten.

Het gebouw van het Gobierno Militar werd uiteindelijk zonder het torentje gebouwd en staat nog steeds op de hoek van Calle de Justícia en Carrer Archer y Anne Huntington.

Ingenieur Juan Cámpora was in 1947 de oprichter van de Spaanse Servicio Militar de Construcciones (SMC).

Prijs: Euro 450,-