Charles Le Brun – Château de Sceaux

DE HEMELSE VADER OMGEVEN DOOR EEN GLORIE VAN ENGELEN Kopergravure samengesteld uit vijf afzonderlijk gedrukte bladen, vervaardigd door Girard Audran…

Lees verder

3.150

DE HEMELSE VADER OMGEVEN DOOR EEN GLORIE VAN ENGELEN
Kopergravure samengesteld uit vijf afzonderlijk gedrukte bladen, vervaardigd door Girard Audran in 1681 naar een fresco uit de kleine kapel van Château de Sceaux door Charles LeBrun. Later met de hand gekleurd. Diameter: 116 cm.

Charles LeBrun was ‘Premier Peintre du Roy‘ en de ongeëvenaarde meester van de 17e eeuwse Franse kunst, hij was o.a. verantwoordelijk voor het decoreren van Châteaux de Versailles. Girard Audran (1640 – 1703) was LeBruns belangrijkste graveur en reproduceerde veel van diens werken.

Lebrun werkte tussen 1670 en 1674 op Château de Sceaux voor Jean-Baptiste Colbert (minister van financiën onder Lodewijk de XIV), die hiervan van zijn buitenplaats maakte. Deze gravure is vervaardigd naar een fresco uit de kleine kapel van dit kasteel. Château de Sceaux wordt tijdens de Franse revolutie genationaliseerd en de inboedel geveild. De kapel raakte vervolgens in verval en werd afgebroken.

Prijs: Euro3.150,- (incl. 21% BTW)