playing cards – Grimaud

FRANS COSTUUM KAARTSPEL Staalgravures uitgegeven te Parijs rond 1860 door B.P. Grimaud, in de tijd met de hand gekleurd. Compleet…

Lees verder

1.950

FRANS COSTUUM KAARTSPEL

Staalgravures uitgegeven te Parijs rond 1860 door B.P. Grimaud, in de tijd met de hand gekleurd. Compleet kaartspel.

Schoppen Koning en Vrouw: Charles VI (1368-1422) en zijn mâitresse Odette. (Zijn wettige echtgenote was Isabella van Beieren. Charles begon in 1392 eerste tekenen van krankzinningheid te vertonen en ging de geschiedenis in als Charles le Fou.

Harten Koning en Vrouw: Louis XIV (1638-1715) en zijn mâitresse Duchesse De la Valliére die pas de titel van hertogin kreeg, als een soort pensioen, toen zij als mâitresse werd vervangen. Louis’ wettige echtgenote was Maria Theresa van Spanje.

Klaveren Koning en Vrouw: François I (1494-1547) en zijn mâitresse Duchesse D’Etempes. Ook zij kreeg haar titel nadat zij als mâitresse was vervangen. François was getrouwd met Claude de Valois

Ruiten Koning en Vrouw: Henri IV (1553-1610) en zijn mâitresse Gabrielle D’Estreé. Ze hielden beiden erg van paardrijden en jagen op het platteland rond Parijs. Wettige echtgenote van Henri was Margaretha de Valois. Henri verwekte drie kinderen bij Margaretha.

De Boeren in dit spel zijn gekleed in de historische mode van de dienende klasse.

Prijs: Euro1.950,- (incl. lijst, BTW margeregeling)