Twaalf maanden – Johann Sebastian Müller, vóór 1744

DE TWAALF MAANDEN 12 kopergravures op 3 bladen vervaardigd door Johann Sebastian Müller (1715 – ca. 1792), uitgegeven vóór 1744…

Lees verder

1.450

DE TWAALF MAANDEN

12 kopergravures op 3 bladen vervaardigd door Johann Sebastian Müller (1715 – ca. 1792), uitgegeven vóór 1744 door Johann Cristian Schmidhammer te Neurenberg. Later met de hand gekleurd. Afm. elk 6,3 x 9 cm (13 x 19 cm op een blad).

Op deze voorstellingen zien we de maanden afgebeeld met de activiteiten zoals die op dat moment in het jaar plaatsvonden.

In januari is het koud, er ligt sneeuw en ijs, maar een ketel met vuur verwarmt en er wordt geschaatst. In februari is het carnaval en begint de vastentijd. In maart wordt bomen gesnoeid en begint de lente. In april wordt er geploegd, gezaaid en om liefde gesmacht. In mei is het aangenaam verpozen en staan de tuinen in bloei. In de zomermaand juni worden de schapen geschoren. In juli is het tijd om te hooien, om het vee te voeden in wintertijd. In hittemaand augustus is het tijd voor de oogst. In herfstmaand september wordt het fruit geplukt en vogels gevangen. Oktober is de maand waarin de nieuwe wijn gereed is. In november is het tijd voor de jacht. In december worden dieren geslacht voor de winter.

Ook de tekens van de dierenriem zijn als kleine versieringen aan de voorstellingen van de maanden toegevoegd.

Prijs: Euro 1.450,- (incl. 3 lijsten)