A Parting Kiss – Lawrence Alma-Tadema, 1884

A PARTING KISS Staalgravure vervaardigd door Auguste Blanchard naar het schilderij (Opus CCXL) van Lawrence Alma-Tadema, uitgegeven in 1884 door…

Lees verder

2.150

A PARTING KISS

Staalgravure vervaardigd door Auguste Blanchard naar het schilderij (Opus CCXL) van Lawrence Alma-Tadema, uitgegeven in 1884 door L.H. Lefèvre te Londen. Met potlood gesigneerd door Alma-Tadema en Blanchard, later met de hand gekleurd. Afm.: ca. 53,7 x 35 cm.

De voorstelling is gebaseerd op een tekst (Idylle nr. 15) van de Griekse dichter Theocretius, waarin in een stedelijke omgeving vrouwen de hoofdrol spelen en ontevreden zijn over de mannen in hun leven.

We zien de vluchtige afscheidskus die de oudere zuster aan de jongere geeft om naar de spelen in het Colosseum te gaan. Hun moeder wacht op de wagen die voor de deur staat. De familieleden stellen ook in werkelijkheid Alma-Tadema’s vrouw en twee dochters voor.

Deze zgn. artist’s proof, d.w.z. de meest exclusieve uitgave van de gravure met de signatuur van zowel de schilder als de graveur, was toen de prent in 1884 op de markt kwam tamelijk kostbaar: £10 en 10s.

Prijs: Euro 2.150,- (incl. lijst)