Amsterdam, Singel met Ronde Lutherse Kerk – Cornelis de Kruyff/ Buffa & Zn., 1825

Aquatint vervaardigd door A. Lutz, naar het ontwerp van Cornelis de Kruyff (1771-1828), 1825 uitgegeven door de firma Buffa &…

Lees verder

625

Aquatint vervaardigd door A. Lutz, naar het ontwerp van Cornelis de Kruyff (1771-1828), 1825 uitgegeven door de firma Buffa & Zn. in de Kalverstraat. In de tijd met de hand gequarelleerd. Afm. (beeld): ca. 25 x 33 cm.

Dit blad komt een serie van gezichten van Amsterdam “Vues choisies d’Amsterdam et ses Environs. Dessinées d’apres nature“. Tegenwoordig is De Kruyff het meest bekend om deze tijdsbeelden van de stad, die zowel als tekening als in aquatint in de collectie van o.a. het Stadsarchief Amsterdam worden bewaard.

Voor het vervaardigen van deze aquatint gebruikte De Kruyff een gravure vervaardigd in 1760 door Paulus van Liender en uitgegeven door Pierre Fouquet jr.

Over De Kruyff meldt een 19e-eeuws naslagwerk: De Kruyff “heeft op onderscheidene tentoonstellingen stadsgezigten en landschappen geleverd, die genoegen gaven; ook wel eens teekeningen in sapverw [i.e. waterverf] van dergelijke onderwerpen“.

Prijs: Euro 625,- (incl. lijst)