Refugie van Hocht (Hotel Monastère Maastricht) – Theodore Müller + Lemercier, 1863

“Hotel du Refuge de Hocht situé en face le Grand Hotel Le Levrier a Maestricht”, lithografie in kleur vervaardigd door…

Lees verder

225

Hotel du Refuge de Hocht situé en face le Grand Hotel Le Levrier a Maestricht”, lithografie in kleur vervaardigd door Theodore Müller en uitgegeven door Lemercier te Parijs in 1863 (of 1864). Uit het “Album dédié à mes enfants et mes amis“.  Afm.: (incl. tekst) ca. 46 x 60 cm.

Industrieel Petrus Regout kocht het complex tegenover Grand Hotel Le Levrier aan de Maastrichtse Boschstraat in 1850 en liet het verbouwen tot drie herenhuizen, bestemd voor enkele van zijn zonen. Zijn zonen vertrokken al vrij snel uit het pand, waarop Regout de refugie in 1857 liet verbouwen tot twaalf huurappartementen voor leidinggevenden in zijn fabriek. Tegenwoordig is in het complex Hotel Monastère gevestigd.

Het bijzonder mooi uitgegeven ‘Album dédié à mes enfants et mes amis’ dat Petrus Regout had laten illustreren met prachtige chromolitho’s, toont zijn bezittingen aan landgoederen, huizen en tuinen, molens, maar ook zijn fabrieksgebouwen aan de Boschstraat in Maastricht. Sprookjesachtige en kleurrijke prenten op groot formaat tonen Regouts rijkdom, zijn trots, zijn villa’s, als parels aan een snoer geregen.

Prijs: Euro 225,-