A Favourite Poet – Lawrence Alma-Tadema, 1889

A FAVOURITE POET Staalgravure vervaardigd door Leopold Löwenstam in 1889 naar het schilderij (Opus CCXC) van Lawrence Alma-Tadema. Met potlood…

Lees verder

A FAVOURITE POET

Staalgravure vervaardigd door Leopold Löwenstam in 1889 naar het schilderij (Opus CCXC) van Lawrence Alma-Tadema. Met potlood gesigneerd door Alma-Tadema en Löwenstam. Later met de hand gekleurd. Afm.: 34,5 x 46,5 cm.

De mooie vrouwen worden geportretteerd in the luxury of their leisurely lifestyle.

Er wordt voorgelezen van een papyrus rol. De blozende wangen en de dromerige blik van het luisterende meisje doen veronderstellen dat haar gedachten bij een liefdes-treurzang zijn.

De muur aan de achterzijde is versierd met bronzen reliëfs die dienst doen als draaibare raampanelen, ze beelden de muzen af en benadrukken de literaire context. Op het eerste paneel zijn van een staande figuur slechts de onderbenen zichtbaar, ze zouden van Apollo kunnen zijn. De aanwezigheid van deze half verborgen figuur roept het erotische droombeeld op waarin de vrouwelijke toehoorder volledig opgaat.

Het open venster biedt een typisch Mediterraan zeegezicht. Er hangt een lome sfeer. Zonlicht stroomt de kamer binnen, verlicht het marmer en benadrukt het lichaam van de zittende figuur, dat door haar jurk heen zichtbaar is.

Prijs: VERKOCHT