Art et Décoration – Gustave Lorain, 1898

“Art et Décoration. Revue mensuelle d’art moderne.” Kleurenlitho ontworpen in 1898 door Gustave Lorain en gedrukt door Lemercier in Parijs.…

Lees verder

Art et Décoration. Revue mensuelle d’art moderne.” Kleurenlitho ontworpen in 1898 door Gustave Lorain en gedrukt door Lemercier in Parijs. Afm. (papier): 63,5 x 43 cm (lijst: 101 x 70,5 cm).

Art et Décoration is een Frans tijdschrift opgericht in 1897 en oorspronkelijk gewijd aan de decoratieve kunsten en nieuwe trends  zoals art nouveau en art deco. Het “maandblad over moderne kunst” werd opgericht door Émile Lévy, uitgever en eigenaar van de Librairie Centrale des Beaux-Arts aan de rue Lafayette in Parijs.

Ter promotie werden een aantal affiches gemaakt die door de lezers konden worden besteld of gewonnen. Deze poster van Gustave Lorain (1882-1965) is in typische art nouveau-stijl, geïnspireerd door de natuurlijke vormen en de kronkelende rondingen van planten en bloemen, asymmetrisch en met zweepslaglijnen.

Art et Décoration is vandaag de dag nog steeds een populair interieurtijdschrift. In oktober 2014 verscheen het 500ste nummer, met Franse elegantie als thema.

Prijs: VERKOCHT