Boslandschap – Egbert van Drielst (toegeschr.)

Boslandschap met herder, een kudde schapen en reizigers, in de achtergrond een kasteel. Tekening met pen en aquarel toegeschreven aan…

Lees verder

Boslandschap met herder, een kudde schapen en reizigers, in de achtergrond een kasteel. Tekening met pen en aquarel toegeschreven aan Egbert van Drielst (Groningen 1746 – Amsterdam 1818).

Van Drielst was behangselschilder te Haarlem, waar hij les kreeg van Hendrick de Meyer (zie elders in deze catalogus) en maakte later samen met Jacob Cats (zie ook elders in deze catalogus) in diens behangselfabriek te Amsterdam verschillende fraaie kunstwerken. Zijn bekendheid groeide en werd hij gewaardeerd als man van grote vakbekwaamheid. Als landschapsschilder en -tekenaar koos hij behalve de omstreken van Haarlem de schilderachtige gehuchten, vlakten en velden van Drenthe. Van Drielst wordt ‘de Drentse Hobbema’ genoemd.

Volgens J. Immerzeel (1842) is Van Drielst “een der beste landschapschilders der lateren tijd“. “Zijn compositie is meestal in schilderachtige streken naar het leven genomen, helder en doorgaans goed en natuurlijk van toon voorgesteld en vrij en fiks gepenseeld.

Prijs: VERKOCHT