Godspeed – Sir Lawrence Alma-Tadema, 1894

“Godspeed” [Goede reis], staalgravure vervaardigd door Leopold Löwenstam in 1894 naar het schilderij (Opus CCCXXIII) van Sir Lawrence Alma-Tadema, in…

Lees verder

Godspeed” [Goede reis], staalgravure vervaardigd door Leopold Löwenstam in 1894 naar het schilderij (Opus CCCXXIII) van Sir Lawrence Alma-Tadema, in de tijd met hand gekleurd met latere toevoegingen. Onder de voorstelling met potlood gesigneerd door Alma-Tadema en de graveur. Afm. (druk): 45 x 21 cm (lijst: 70 x 47,5 cm).

Een jonge Romeinse vrouw leunt over de borstwering van een hoog gebouw om rozen te gooien naar iemand die afscheid neemt. Drie andere vrouwen op een lager gelegen balkon zijn ook getuige van het vertrek. Iets verderop staat een triomfboog met uitzicht op de zee erachter. De prent is gebaseerd op een schilderij uit 1893 dat Alma-Tadema maakte als huwelijkscadeau voor de hertog en hertogin van York (de latere King George V en Queen Mary). We zien het paar afgebeeld rechtsonder de voorstelling. Löwenstam kreeg persoonlijk toestemming van hen om het schilderij te lenen om deze prent te maken. De gravure werd door het Britse kunsttijdschrift Athenaeum geprezen om zijn “considerable spirit, grace, and brightness, good draughtsmanship and finish.”

Prijs: VERKOCHT