Extravagance – Eugène Grasset, 1897

“Extravagence“, lithografie uit 1897 ontworpen door Eugène Grasset, uitgegeven door G. de Malherbe. Afm. (afbeelding): 130 x 30 cm. Eugène…

Lees verder

Extravagence“, lithografie uit 1897 ontworpen door Eugène Grasset, uitgegeven door G. de Malherbe. Afm. (afbeelding): 130 x 30 cm.

Eugène Samuel Grasset (1841 – 1917) was een Frans-Zwitsers grafisch vormgever die in Parijs werkte tijdens de Belle Époque. Voordat hij faam maakte met lithografieën, experimenteerde Grasset met keramiek en ontwierp hij meubels en behang. Vanaf 1877 weidde hij zich geheel aan de grafische vormgeving en illustreerde boeken, ontwierp kalenders en covers voor tijdschriften, en legde daarmee de basis voor het vervaardigen van prachtige gelithografeerde affiches. Grasset wordt gezien als een pionier van de Art Nouveau.

Het blad komen uit de serie Dix Estampes Decoratives (caracteres de femmes, fleurs emblematiques) uitgegeven in een oplage van 750 stuks. In “Extravagance” wandelt een schone dame door een veld dieprode celosia’s en gunt zichzelf een beetje extravagantie: een lorgnet en een waaier, beide niet echt essentieel bij het wandelen door de natuur.

Prijs: VERKOCHT