Les Danseuses – Alméry Lobel-Riche, ca. 1920

Les Danseuses, droge naald ets met kleur vervaardigd rond 1920 door Alméry Lobel-Riche. Gesigneerd en genummerd met potlood onder de…

Lees verder

Les Danseuses, droge naald ets met kleur vervaardigd rond 1920 door Alméry Lobel-Riche. Gesigneerd en genummerd met potlood onder de voorstelling. Afm. (plaatafdruk): 31,5 x 49,5 cm.

Door de impact van de Eerste Wereldoorlog en de zoektocht naar een gezonde manier van leven en contact met de natuur, kwam er meer aandacht voor het belang van lichaamsbeweging en fysieke activiteit en werd er gezocht naar manieren om deze te integreren in het dagelijks leven.

Er werd gedanst in de natuur, op openbare plaatsen zoals parken, stranden en velden, waar mensen de ruimte hadden om vrij te bewegen. Vooral door jonge mensen die op zoek waren naar nieuwe manieren om plezier te hebben en te socializen. Het was een manier om te ontsnappen aan de beperkingen van de geformaliseerde danszaal en om te bewegen in een ontspannen en informele sfeer.

Sommige dansen kregen speciale namen, zoals “moonlight dancing”, waarbij onder de maan werd gedanst, of “picnic dancing”, waarbij tussen het dansen door genoten van een maaltijd in de buitenlucht.

Het moet grafisch kunstenaar Alméry Lobel-Riche (1877-1950) hebben aangesproken. Zijn werk was veelal zeer erotisch en voor zijn tijd controversieel.

Prijs: VERKOCHT