Meer van Genève / Lac Leman – Johannes Janssonius, 1657

“Lacus Lemanni Locorumquae Circumiacentium Accuratissima Descriptio” Kopergravure van het Meer van Genève uitgegeven door Johannes Janssonius te Amsterdam 1657. In…

Lees verder

Lacus Lemanni Locorumquae Circumiacentium Accuratissima Descriptio” Kopergravure van het Meer van Genève uitgegeven door Johannes Janssonius te Amsterdam 1657. In de tijd met de hand gekleurd. Afm.: 41,5 x 52 cm.

Deze prachtig gegraveerde kaart van de omgeving van het meer van Genève is gebaseerd op het werk van de Zwitserse theoloog Jacques Goulart (1580-1622). Talloze minutieuze details, zoals landgoederen, wijngaarden, parken, versterkte steden en kleine dorpjes zijn weergegeven, evenals aantekeningen over de pogingen van de hertog van Savoye om de controle over Genève te krijgen.

Genève een belangrijke hanzestad, die in de Middeleeuwen handelaren uit Noord- en Zuid-Europa een marktplaats bood, was ook de stad waar een nieuwe golf van protestantisme ontstond die in de 16e-eeuw door Europa ging. De Fransman Johannes Calvijn (1509-1564) verspreidde vanaf 1641 zijn ideeën vanuit Genève en kreeg met zijn Calvinisme binnen enkele jaren voet aan de grond in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Prijs: VERKOCHT