Mode ontwerpen 1908-1910

MODE WEELDE ANNO 1908-1910 Mode ontwerpen, tekeningen in zwarte en blauwe inkt vervaardigd ca. 1908-1910 door Olga Behr. Afm. afbeeldingen…

Lees verder

MODE WEELDE ANNO 1908-1910

Mode ontwerpen, tekeningen in zwarte en blauwe inkt vervaardigd ca. 1908-1910 door Olga Behr. Afm. afbeeldingen ca. 35 x 14-16 cm, lijsten 54 x 34 cm.

Het is een tijdperk waarin de Parijse mode huizen de stijl dicteren. Ontwerpers sturen hun mannequins naar de paardenraces van Longchamp om in de laatste creaties te flaneren en te worden gespot door de fotografen. De ideale vrouw was lang, had een slanke taille maar volle heupen en boezem, opgestoken golvend haar en was modieus en zelfverzekerd. Jurken hadden vloeiende lijnen een sleep en hoge taille. Vrouwen droegen enorme hoeden afgezet met grote prachtige veren en brede linten. Nog even en de Belle Epoque is voorbij.

Het is de tijd waarin de moderne vrouw wordt ‘geboren’. Een nieuwe generatie zoekt een ander leven dan dat van hun moeders en grootmoeders. Ze trekken naar de steden op zoek naar avontuur en onafhankelijkheid, zoeken werk als verkoopsters, zakenvrouw of carrièrevrouw en kregen daarmee eigen inkomsten. Vanaf de de jaren ’10 gaat men meer make-up gebruiken, dat dan niet meer alleen geassocieerd wordt met theater of onzedelijk gedrag.

Prijs: VERKOCHT