Mode ontwerp – John Guida, 1920-1930

MODETEKENING UIT HET INTERBELLUM Tekening met gemengde techniek van de hand van ontwerper John Guida (1888-1951). Afm. (lijst) 55 x…

Lees verder

MODETEKENING UIT HET INTERBELLUM

Tekening met gemengde techniek van de hand van ontwerper John Guida (1888-1951). Afm. (lijst) 55 x 75 cm.

Mode kwam in de jaren 1920-1930 binnen handbereik van het grote publiek, men ging naar de bioscoop en zag films waar de nieuwste mode werd gedragen. Betoverd door het nieuwe en het modieuze wilden vrouwen diezelfde looks: kleding, haar en make-up. Na de rechte lijnen van de 1920er-jaren werd het deftiger, ladylike. Afgeronde bustes, getailleerde modellen en zachter en mooier haar omdat de manier van krullen verbeterde. Kleding was vrouwelijk: lieflijk en netjes overdag, ’s avonds glamorous.

Modeontwerper Giovanni Guida verhuisde van het platteland naar Rome in 1913, waar hij het jaar er op onder het pseudoniem John deel nam aan de Esposizione sulla Moda georganiseerd door de Circolo degli Artisti. Na de eerste wereldoorlog verbleef Guida een drietal jaren in Parijs om in de 1920er jaren naar Rome terug te keren. Daar werkte hij – vrijwel exclusief – voor de winkelketen Coen. Hij maakte er onder andere modeontwerpen bij de stoffen die in de winkels te koop waren. Het textielmuseum van de Fondazone Ratti te Como organiseerde een grote tentoonstelling over John Guida in 2012, waar 34 van zijn ontwerptekeningen werden getoond.

Prijs: VERKOCHT