Scandinavië – Blaeu, 1643-1650

“Suecia, Dania, et Norvegia, Regna Europae Septentrionalia” Kopergravure uitgegeven door de firma Blaeu te Amsterdam tussen 1643-50. Verso: Franse tekst.…

Lees verder

Suecia, Dania, et Norvegia, Regna Europae Septentrionalia” Kopergravure uitgegeven door de firma Blaeu te Amsterdam tussen 1643-50. Verso: Franse tekst. In de tijd met de hand gekleurd. Afm.: 42,7 x 53,1 cm.

Deze fraaie kaart toont de koninkrijken Zweden, Denemarken en Noorwegen, waarvan de wapenschilden te zien zijn in het titelcartouche. De kaart wordt toegeschreven aan Anders Bure (1571-1646), een Zweedse cartograaf en wiskundige. Bure, ook bekend als Andreas Bureus, stelde een kaart samen van het noordelijke deel van Zweden en de eerste apart gedrukte kaart van het land. Bure was een belangrijke figuur in de geschiedenis van de Zweedse cartografie en richtte een landmeetkundig kantoor op dat meer dan 200 jaar heeft bestaan.

Het koninkrijk Zweden wordt getoond in zijn grootste omvang. De kaart strekt zich uit tot het huidige Finland en de Baltische staten en zit vol met details van steden, politieke grenzen, rivieren en beschrijvingen.

Prijs: VERKOCHT