Schepen op woelige zee – Johannes Christianus Schotel (1787-1838)

Schepen op woelige zee, tekening met aquarel en potlood vervaardigd door Johannes Christianus Schotel (1787-1838). Afm. 65,5 x 101 cm.…

Lees verder

Schepen op woelige zee, tekening met aquarel en potlood vervaardigd door Johannes Christianus Schotel (1787-1838). Afm. 65,5 x 101 cm.

Johannes Christianus Schotel was de beroemdste marine schilder van zijn tijd. “Hij maakte ernstig studie van de natuur en geen storm kon hem weerhouden om er met zijn boot op uit te gaan. Zijn hard werken werd met succes bekroond; hij ontving vele bestellingen en verscheidene lidmaatschappen van binnen- en buitenlandse academies. Hij verwerft een erepenning van Felix Meritis en van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel. Als de Prins van Oranje de tsaar van Rusland een paar schilderijen van Schotel aangeboden heeft, laat deze zijn waardering blijken door de schilder een gouden snuifdoos met briljanten te schenken.” “Met veel goedkeuring werden zijn zee- en watergezichten ook door andere liefhebbers ontvangen.”

Prijs: VERKOCHT