Zeilrace – Charles Napier Hemy, 1905

“Youth – Yacht racing – rounding the buoy”, ets gemaakt in 1905 door Victor Focillon naar een schilderij van Charles…

Lees verder

Youth – Yacht racing – rounding the buoy”, ets gemaakt in 1905 door Victor Focillon naar een schilderij van Charles Napier Hemy. Afm.: 64 x 95,5 cm.

De Britse schilder Charles Napier Hemy (1841 -1917) staat bekend om zijn grootse maritieme taferelen met daarop machtige natuur en steeds veranderende zeeën.

Hemy’s schilderijen leggen, zoals maar weinig andere kunstenaars dat hebben gedaan, de relatie vast tussen mens en zee. Hemy had verstand van schepen en schippers en trotseerde de vaak onstuimige zeeën rond de kust van Cornwall op zoek naar een het ware beeld van hun strijd. Zijn schilderijen hebben een ongelooflijk gevoel van beweging, waarbij de afgebeelde schepen vaak door de voorstelling snijden of het beeld zelfs verlaten. Hij plaatst de kijker te midden van de actie tussen gevaarlijke aankomende boten, voortgestuwd door de oceaandeining en opkomende storm. Dit “Youth – Yacht racing – rounding the buoy” is daarvan een prachtig voorbeeld, waarin een luttel vluchtig moment vastgehouden wordt.

Hemy werd geëerd als Associate van de Royal Society of Painters in Water Colours in 1890 en werd een volwaardig lid in 1897. In 1898 werd hij verkozen tot Associate van de Royal Academy en in 1910 tot volwaardig Academician.

Prijs: VERKOCHT