Dance, “In three-four time” – Ferdinand von Reznicek, ca. 1906

“Im Dreiviertel Takt“ [in three-four time], kopergravure vervaardigd rond 1906 naar het ontwerp van Ferdinand von Reznicek, in de tijd…

Read more

495

Im Dreiviertel Takt“ [in three-four time], kopergravure vervaardigd rond 1906 naar het ontwerp van Ferdinand von Reznicek, in de tijd met hand gekleurd. Afm. (prent): 23,6 x 17,7 cm.

Ferdinand Freiherr von Reznicek (1868 Wenen – 1909 München) was een bekende tekenaar en illustrator uit de Belle Epoque. Hij behoorde vanaf 1896 tot de kring van kunstenaars van het satirische tijdschrift “Simplicissimus”, waar hij in belangrijke mate bijdroeg aan het succes van het blad. Ook illustreerde hij voor de bladen “Jugend” en “Fliegende Blätter“. Hij was gespecialiseerd in een romantische, soms gedurfde manier van tekenen, waarmee hij graag de haute volée op de korrel nam. De vrouwen in von Reznicek’s voorstellingen zijn altijd jeugdig en elegant en bewegen zich sierlijk. Met name zijn voorstellingen van dansen zijn zeer geliefd.

Toen dansparen aan het einde van de 18e eeuw op de dansvloeren begonnen te draaien in driekwartsmaat, vond men dat nog aanstootgevend.

Prijs: Euro 495,- (incl. lijst)