In the Time of Constantine – Alma-Tadema, 1878

IN THE TIME OF CONSTANTINE Ets van de hand van Leopold Löwenstam naar het schilderij (Opus CXCII) uit 1878 van…

Read more

475

IN THE TIME OF CONSTANTINE

Ets van de hand van Leopold Löwenstam naar het schilderij (Opus CXCII) uit 1878 van Sir Lawrence (Lourens) Alma-Tadema. Later met de hand gekleurd. Afm.: 14,5 x 20,5 cm.

Twee Romeinse senatoren leren een Schotse terriër op te zitten. Doorkijkend naar de achtergrond zien we een fontein. De letters CONS refereren aan de triomfboog van Constantijn die op het schilderij de achtergrond staat. Op de ets is deze weg gelaten.

Ook een beeld bovenop de muur waarvoor de heren zitten staat niet op de ets. Het is de Spinario, het geliefde en vaak gekopieerde beeld van de jongen die een doorn uit z’n voet haalt.

Prenten van Alma-Tadema’s werk vonden hun weg naar een breed publiek van liefhebbers en kenners. Het ging daarbij niet alleen om reproducties naar werken van de schilder Alma-Tadema, maar tevens om werken van individuele prentmakers gespecialiseerd in verschillende technieken. Deze individuele interpretaties waren, zoals gebruikelijk, in kwalitatief verschillende staten en gedrukt op verschillend papier. Per prent werden soms verschillende exemplaren aangeboden, uiteraard voor verschillende prijzen. Zo was er van In the Time of Constantine zowel een gravure van Auguste Blanchard als deze ets van Leopold Löwenstam.

Prijs: Euro 475,- (incl. lijst)