Flag chart – Evert Maaskamp, 1825

“Vlaggenkaart der voornaamste en meest bekende Natien en Zeevaart van de Waereld. Opgemaakt naar de beste authentique opgaven door Evert…

Read more

Vlaggenkaart der voornaamste en meest bekende Natien en Zeevaart van de Waereld. Opgemaakt naar de beste authentique opgaven door Evert Maaskamp, Kunst-Kaart- & Boekhandelaar te Amsterdam in 1825.” Kopergravure, in de tijd met de hand gekleurd. Afm. ca. 45 x 43 cm.

Overzicht met 114 nationale vlaggen en 6 verkenningsvlaggen van Nederlandse zeevaartmaatschappijen.

Op het Europese vasteland komt de Industriële Revolutie na de Napoleontische tijd op gang, een periode waarin met uitvindingen als gietijzer en stoommachines de omschakeling van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen plaatsvond.

Nederland herstelde van de oorlogen met Frankrijk en Engeland. De handel en dus de scheepvaart begonnen weer aan te trekken en zeilschepen werden vervangen voor stoomboten. Lees het interessante verslag over de stand van Nederland in 1830: Proeve over de belangrijkheid van den Handel, de Scheepvaart en de Nijverheid in de Nederlanden.

Vanaf 5 juni 1808 mag de Fa. Maaskamp de benaming voeren van “Koninglijke kunsthandelaar voor de plaat en graveerkunst”, wat inhoudt dat zijn uitgaven, mits “meerder voortreffelijk”, een “billijke voorkeur” zullen genieten bij aankopen voor rekening van de koning.

Prijs: VERKOCHT