Football – original etching by Robert Cruikshank, 1827

Ets met aquatint vervaardigd door George Hunt naar een tekening van Isaac Robert Cruikshank, uitgegeven door Thomas McLean in 1827.…

Read more

Ets met aquatint vervaardigd door George Hunt naar een tekening van Isaac Robert Cruikshank, uitgegeven door Thomas McLean in 1827. Later met de hand gekleurd. Afm. (afb.) 24 x 33 cm.

Robert Cruikshank (1789-1856) was de net-iets-minder bekende broer van karikaturist George Cruikshank. Beide broers waren geïnteresseerd in theater en traden op in stukken die ze hadden geschreven met hun vriend en acteur Edmund Kean. Tijdens hun jeugd woonden de broers tal van boks- en schermwedstrijden bij, hanengevechten en menig kroeg wedstrijd. De basis voor hun scherpe waarneming van karikaturale types was gelegd.

Cruikshank werd benoemd tot adelborst bij de East-India Company. Maar adelborst Cruikshank kon niet opschieten met zijn kapitein en werd op zijn eerste reis achtergelaten op St. Helena. Hij is terug in Londen in 1806 waar hij zal succes zal hebben als karikaturist, illustrator en portret miniaturist.

In de late jaren 1820 illustreerde Cruikshank een aantal bekende boeken, waaronder de klassieke roman van Cervantes’ Don Quijote.

Prijs: VERKOCHT